Българска конфедерация по кикбокс и муай тай  организира теоретичен и

...
Българска конфедерация по кикбокс и муай тай  организира теоретичен и
Коментари Харесай

Обучават нови спортни съдии по кикбокс за придобиване на лиценз

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай  провежда научен и на практика семинар за подготовка на нови спортни съдии и издаване на народен съдийски лиценз.

Обучението е планувано да се състои на 3 октомври  в конферентната зала на  хотел “AQUA ” в Бургас.

Ръководител ще бъде ръководителят на съдийската гилдия към БККМТ - Красимир Димов, а водещи лектори ще са членовете на съдийската комисия кръг -  Радослав Петров (международен арбитър клас С към WAKO) и татами - Деница Миленкова (международен арбитър и рефер клас А към WAKO).

На 5 октомври ще има опция  и за упражняване по време на държавния шампионат във всички татами стилове и интернационалната купа в жанр лоу кик. Федерацията ще поеме разноските по организацията, като всеки искащ  участник заплаща избраната такса за присъединяване в семинара в размер на 50 лева по банков път в посочена от БККМТ сметка.

Обучението стартира в 9 часа, като авансово ще бъде изнесена стратегия за последователността сред кръг и татами лекциите.

Заявките се подават на формалният имейл на конфедерацията -  [email protected]

Ето какво съобщи ръководителят на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов:

Всички знаем, че с изключение на опазването на живота и здравето на състезателите , от голямо значение също е и безпристрастното и вярно присъждане по време на срещите. През годините много от разпоредбите в кикбокса се трансформираха и това наложи организирането на периодически семинари за освежаване на знанията. Нови съдии се привличаха много мъчно посредством клубовете, като в множеството случаи самите треньори бяха и съдии. Бих желал тази процедура да се понижи и да притеглим още нови съдии (бивши състезатели, спортния деятели, фенове и др.), които да придобият познания и да се включат интензивно. Знаем, че с цел да се получи всеки един клуб би трябвало да уточни и притегли най-малко по един нов арбитър, с цел да имаме опцията за избор по време на надпреварите. Разполагаме с богати на опит съдии, които ще ни оказват помощ и ще научат по-новите си сътрудници. Вече няколко години подред сме домакини на академията за спортни съдии към най-голямата асоциация на кикбокс организациите WAKO. Лектори са ни били постоянно най-хубавите и най-титулувани в региона си съдии и считам, че имаме нужното равнище и качества какво да образоваме нови фрагменти. Като най-добре развиващата  и представяща се неолимпи й ска федерация в България сме длъжни да покачваме равнището си във всяко едно отношение . ”

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР